Finala Națională Eurovision 2023 va fi urmărită de peste 10 milioane de europeni

Pentru prima dată, Finala din Republica Moldova a concursului Eurovision va fi retransmisă, în 10 țări, de către două posturi internaționale de televiziune. 

 

Cele două posturi de divertisment sunt disponibile publicului din Belgia, Țările de Jos, Luxembourg, Germania, Austria, Suedia, Israel, Spania, Elveția și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. 

 

Posturile respective reflectă concursul internațional de muzică Eurovision începând cu anul 2008, prin documentare, interviuri, reportaje și retransmiteri ale etapelor selecțiilor naționale.

 

După difuzarea Finalei Naționale, cele două posturi europene vor acorda spații de promovare reprezentantului Republicii Moldova, prin realizarea de interviuri în cadrul unor emisiuni speciale. 

 

Finala Națională Eurovision 2023 va avea loc în data de 4 martie, începând cu ora 19:00, și va putea fi urmărită live pe TV Moldova 1, site-urile www.eurovision.md și www.moldova1.md, pe pagina de Facebook Eurovision Moldova și pagina oficială de YouTube Teleradio Moldova.

Punctajul va fi acordat finaliștilor în proporție de 50% de către juriu și în proporție de 50% de către public. Telespectatorii vor putea vota online și gratuit concurentul care ne va reprezenta țara la Eurovision Song Contest 2023. Mai multe detalii despre procedura de votare vedeți AICI

 

Concurentul sau formația care va obține cel mai mare punctaj în cadrul Finalei Naționale ne va reprezenta țara la Etapa Internațională a concursului muzical Eurovision Song Contest 2023, care se va desfășura la Liverpool, în perioada 9-13 mai.