Biografie
Din 1980 au fost membre ale ansamblului folcloric „Tălăncuța”, condus de Andrei Tamazlâcaru.
În 1996 au devenit deținătoarele Premiului Festivalului Dinastiilor de Familie.
În 1997 au lansat casetele audio „Pentru Tine, Doamne” (cântece pascale) și „Strigat-am către Tine”. În același an, au câștigat Premiul Tineretului din Moldova.
În 1999, au fost laureatele Trofeului Festivalului „Trandafir de la Moldova” din Iași.
În 2003 au lansat împreună cu formația Zdob și Zdub cântecele „DJ Vasile” și „Miorița”.
În 2008, au lansat CD-urile de cântece pascale „Spală-mă în râul dragostei” și „Doamne, strigat-am către Tine”, iar în anul următor CD-ul „Colinde din Transnistria”. Au fost decorate cu titlul de „Maeștri în Artă” în 2010. Tot atunci, au organizat prima ediție a Festivalului Dinastiilor de Familie „La Izvorul Osoiencelor” și au inaugurat Muzeul Satului Horești.
Și-au revendicat trofeul „Potcoava de Aur 2012”, iar în 2013 au lansat CD-ul „Cântec mândru de la Prut”. Surorile Osoianu au colaborat cu formația Zdob și Zdub în anul 2003, înregistrând împreună două piese: „DJ Vasile” și „Miorița”. Au început să colaboreze cu interpreta Loredana Groza la concertul dedicat celor 25 de ani de activitate ai artistei. De asemenea, Surorile Osoianu au colaborat cu mai multe orchestre, precum orchestra „Lăutarii” a lui Nicolae Botgros. În 2019, au începutcolaborarea cu formația Subcarpați. În 2022, au colaborat cu artista Irina Rimes la piesa „Ielele”.
Tot în 2022, Surorile Osoianu împreună cu Damian Drăghici au fost invitați în finala sezonului 10 a emisiunii Vocea României, pentru a cânta cu finalista Andra Botez, din echipa Irinei Rimes.