Moldova alege reprezentantul la „Eurovision – 2020”

Reprezentantul Republicii Moldova la Concursul European de Cântec „Eurovision – 2020” va fi ales astăzi, 29 februarie. În Finala Naţională vor evolua 19 interpreţi. Potrivit organizatorilor, va fi un show de excepţie, spectaculos cu multă culoare. Printre concurenţi sunt nume sonore, cunoscute în ţară şi peste hotare. Concertul din Finala Naţională va fi transmis în direct de către postul public de televiziune Moldova 1 şi poate fi urmărit on-line pe TRM.MD

Concertul începe la ora 20:00. Fiecare participant are la dispoziţie câte trei minute pentru a interpreta piesa înscrisă în concurs şi a prezenta show-ul.

„Câştigătorul va fi ales de juriu şi prin televot în proporţie de 50% la 50%. Componenţa juriului va fi publicată imediat după începerea show-ului. Televotul va începe după ce va fi interpretată ultima piesă şi va dura 20 de minute. La televot pot participa abonaţii reţelelor mobile şi fixe din Republica Moldova, care vor avea dreptul de a efectua doar un singur apel. Nu vor putea vota abonaţii reţelelor din străinătate”, a declarat pentru TRM.MD Vitalie Cojocaru, reprezentantul Comitetului de Organizare .

Deşi, iniţial, se aştepta participarea în Finala Naţională a 20 de concurenţi, pe scenă vor evolua 19 interpreţi. Geta Burlacu a anunţat cu câteva zile înainte de Finală că se retrage din concurs pe motive personale.

„Am avut prea puţin timp la dispoziţie pentru a include în Finală un alt concurent în locul Getei Burlacu. În Finala Naţională au rămas 19 participanţi. Concurenţii vor evolua în conformitate cu numărul extras”, a precizat Vitalie Cojocaru.

Câştigătorul Finalei Naţionale va reprezenta Republica Moldova la Concursul „Eurovision Song Contest – 2020”, care se va desfăşura în luna mai la Rotterdam, Ţările de Jos.

Mai multe informaţii despre Finala Naţională aflaţi accesând www.eurovision.md şi www.trm.md