Ultima repetiţie pentru Finala Naţională „Eurovision – 2020”. Vezi pregătirile pentru show-ul de sâmbătă (FOTO)

Muzică, dansuri, show-uri spectaculoase – toate au loc în Studioul mare al Televiziunii Publice Moldova 1, care sâmbătă, 29 februarie va găzdui Finala Naţională a concursului „Eurovision – 2020”. Este ultima repetiţie pentru concurs. De data aceasta, artiştii au îmbrăcat vestimentaţia de scenă şi au prezentat show-ul pregătit pentru Finala Naţională. Curios de faptul cum va arăta concertul de sâmbătă, reporterul TRM.MD a pătruns în culisele scenei şi a reuşit să surprindă mai multe imagini, pe care vi le propunem să le vedeţi.Atmosferă feerică în studioul Televiziunii Naţionale. Un joc al luminilor în armonie cu vocile tinerilor interpreţi şi mişcările de dans din scenă. Pentru repetiţia generală fiecare artist a venit cu piesa cântată live, dar şi cu show-ul pregătit pentru concurs.

Vinul moldovenesc l-a inspirat pe Pasha Parfeni să participe din nou în Concursul „Eurovision”. El va evolua sub numărul 9 cu piesa „My wine”. Pasha ne-a destăinuit că îşi doreşte mult să ajungă pe scena de la Rotterdam pentru a invita întreaga Europă să viziteze Republica Moldova: „Să vină la noi cu bani şi să plece cu vin”, spune Pasha.

Lavinia Rusu este mai secretoasă, nu a dorit să ofere prea multe detalii, dar vedeţi ce a surprins obiectivul. Ea va urca în scenă sub numărul 6 cu piesa „Touch”.

„Vor ieşi cinci persoane pe scenă. Mai multe detalii nu o să vă dezvălui acum pentru că îmi doresc să fie un moment care să uimească, un moment care să convingă publicul nostru ca să ne voteze şi să ne propulseze către următoarea etapă internaţională”, a spus Lavinia Rusu.

Un show spectaculos despre dragoste. „Trebuie să iubeşti încet!” – este îndemnul lui Dima Jelezoglo, care va intra în scenă sub numărul 7, cu piesa „Do it slow”. Show-ul conţine elemente din dansurile moldoveneşti şi cele găgăuze. Muzica şi versurile au fost scrise de interpret, după ce a urmărit filmul artistic „Alladin”.

O simbioză a melodiilor în piesa „Moldoviţa”, ritmuri balcanice, motive ucrainene în interpretarea lui Valentin Uzun şi a Irinei Kovalsky, care vor urca în scenă sub numărul 5.

„Avem o piesă specială pentru Eurovision, care descrie această ţărişoară micuţă, ca lumea să vină în Moldova şi să savureze pe deplin din mâncarea, tradiţiile şi vinurile. Aranjamentul muzical a fost creat astfel încât să cuprindă mai multe naţionalităţi din ţara noastră. Ritmic de la sud, este şi ceva balcanic, ceva ucrainean”, au spus Valentin Uzun şi Irina Kovalschi.

Nu intenţiona să participe în acest an la concurs, dar zice el, soarta aşa a vrut să fie. Denis Midone cu piesa „Like a champion” va deschide concursul de sâmbătă, urcând primul pe scena Finalei Naţionale.În timp ce unii concurenţi se lăsau fotografiaţi, asta conferindu-le o doză de importanţă şi notorietate, alţii – dimpotrivă au evitat obiectivele.

Pe 29 februarie urmăriţi în transmisiune directă la postul public de televiziune Moldova 1 şi on-line pe TRM.MD Finala Naţională a Concursului European de Cântec „Eurovision – 2020”.

Fii primul care va afla cine va reprezenta Republica Moldova pe scena de la Rotterdam!